Polityka Prywatności & Cookies:


1. Dziękujemy za odwiedzenie strony internetowej www.johnymalboro.pl

2. Szanujemy Państwa prywatność i pragniemy chronić Wasze dane osobowe. Aby dowiedzieć się więcej prosimy zapoznać się z poniższą polityką danych prywatności

3. Niniejsza polityka wyjaśnia, w jaki sposób i w jakim celu przetwarzamy dane osobowe.   

4. Szanując Państwa prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy Sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

5. Administratorem Danych Osobowych jest: MILITARIA Janusz KOPERSKI

6. W naszym Sklepie zbieramy następujące dane osobowe:
1) Imię i nazwisko - podczas składania zamówienia będziecie Państwo proszeni o podanie swojego imienia i nazwiska aby móc wysłać zamówienie oraz w celu możliwości kontaktu z Państwem
2) Adres zamieszkania - jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru.
3) Nr telefonu - Powiadamiamy sms-em o wysłaniu towaru (opcja). Czasami też dzwonimy w celu potwierdzenia zamówienia, lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie jednocześnie proponując korzystne rozwiązanie.
4) Adres email - poprzez email wysyłamy potwierdzenie przyjęcia zamówienia, oraz kontaktujemy się z Państwem w trakcie realizacji zamówienia. Jeżeli wybierzecie Państwo taką opcję, będziemy wysłać do Państwa informację handlową nie częściej niż raz w miesiącu.
5) Adres - informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych - do zbierania ogólnych informacji dotyczących naszych klientów. Możemy użyć tych informacji do poprawienia zawartości naszej strony oraz jej wyglądu, do polepszenia naszego zasięgu oraz marketingu (włączając marketing naszych produktów oraz usług) oraz do określenia ogólnych tendencji rynkowych dotyczących klientów odwiedzających naszą stronę.
6) Cookies - nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

7. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:

8. Dokonując zakupu w naszym sklepie bez logowania konta. Po realizacji takiego zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Twoją osobę (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres email). Pozostaje tylko dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne.

9. Rejestracja w bazie Klientów - jest dobrowolna Przechowujemy te dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.

10. Jeśli chcesz być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych możesz wybrać tę opcję. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili możesz się z niego wypisać.

11. Każdy Klient naszego Sklepu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego Sklepu.

12. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

13. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w serwisu internetowego, prześlij e - mail pod adres [email protected] lub listem poleconym na adres: MILITARIA Janusz KOPERSKI ul. Litewska 6 82-200 Nowa Wieś Malborska